Merkityksellisen yritysilmeen suunnittelu

 
Merkityksellinen-yritysilme_Annika Välimäki.jpg

Hei yrittäjä! Minkälaiset kuvat, kuviot ja tunnelmat kuvaavat sinun yrityksesi meininkiä parhaiten?

Minkälaisista yksityiskohdista, muodoista ja tyylisuunnista sinä pidät? Entä mistä et syty, mikä ei ole sinua?

Minkälaiset vibat haluat toiminnastasi välittää kohderyhmällesi, eli potentiaalisille asiakkaillesi? Millaisella äänensävyllä ja hengellä haluat heidät kohdata?

Mistä sinä haluat tulla tunnetuksi?

Yritysilmeen suunnittelu – hyvät pohjatyöt

Yllä olevien kysymysten kaltaisia asioita kannattaa pohtia. Vaikka jo senkin vuoksi, että silloin kirkastaa oman toimintansa ydintä itselleen. Ja ehdottomasti myös tästä syystä:

Vastauksia analysoimalla rakentuu pohja, jolle yrityksen visuaalista ilmettä on hyvä rakentaa.

Moni asia kirkastuu, kun pohtii asioita syvemmin, ja hyvä suunta visuaalisille ratkaisuille löytyy.

Niin minäkin teen. Kyselen yritysilmeen suunnittelun ja visuaalisen brändäyksen asiakkailtani tosi paljon erilaisia kysymyksiä. Sellaisiakin asioita, joita et ole itse ehkä tullut heti ajatelleeksi. Minä haastan ja haastattelen, tutkin ja havainnoin. Tutustun alaan ja muihin toimijoihin – haluammehan erottua heistä. Ja tunnelmoin yhdessä asiakkaani, eli sinun kanssasi yrityksen meininkiä. Teidän firmanne tapa tehdä ja olla.

Yhdessä pohdimme myös haluttua suuntaa ja keinoja erottua sinun alallasi. Ja sitä mikä nostaa juuri sinun brändisi kilpailijoitaan kirkkaammaksi.

Näiden pohjatöiden tekeminen on tosi mukavaa – ja niin valaisevaa, että häikäisee.

Puhumattakaan siitä, että saan tutustua aina uuteen brändiin, yrittäjään ja tapaan tehdä. Ja lopulta ilmentää se yritysilmeeksi, logoksi ja brändi-identiteetiksi.

Yritysilmeen suunnittelu – kohteen mukaan

Jokainen yritys on erilainen ja jokaisen taustalla on oma tarinansa. Siksi yritysilmeen suunnittelutyönikin mukailee aina asiakasta. Lopputulosten ei kuulu näyttää minulta, vaan teiltä:

Rebel Liftersin logoon loin kapinahenkeä ja huutomerkkimäistä erottuvuutta, Styled by Anulle skandinavista eteerisyyttä ja Taivalille graafisuutta, selkeyttä ja leikkisyyttä.

Brändin visuaalisuuden ja yritysilmeen suunnittelu on jykevä prosessi. Aina löytyy jokin huikea kulma, jota korostamalla erottuminen on helppoa. Mikä on sinun kulmasi?

Vankkojen pohjatöiden varaan on helppoa rakentaa merkityksellinen, persoonallinen yritysilme ja brändi-identiteetti.

Katso postaus aiheesta Instagramissa.