#syyskuunstoorihaaste – alun tunnelmia

 
AnnikaVälimäki_IG.png

Haluaisin täällä blogin puolellakin kertoa asiasta, joka tulee sävyttämään näitä syyskuisia työpäiviäni nyt aika vahvasti.

Koen tärkeäksi kohdata asiakkaat aidosti. Istua alas, juoda kuppi kuumaa yhdessä (kasvotusten tai etänä) ja jutella haaveista, tavoitteista ja toiveista – eli kaikesta siitä, mikä on tärkeää kun luon asiakkaan brändille visuaalista ilmettä.

Samaa aitoutta haluaisin voida harrastaa asiakkaideni lisäksi myös muiden yritykseni matkassa mukana kulkevien kanssa. Pohdin mitä kautta se olisi helpointa, ja totesin, että Instagram on vastaus!

#syyskuunstoorihaaste


Heitinkin itselleni eilen keskiviikkona (4.9.) haasteen ilmaantua Instagramin Storiesiin syyskuussa joka arkipäivä. (Apua mikä urakka?) Tarkoituksena näyttää omat kasvot suunnitelmallisen feedin takaa ja jutella asioista liittyen suunnitteluun, yrittäjyyteen. luovaan alaan ja omaan tekemiseeni.

Tämä on aika pelottavaa minusta, sillä henkilönä, joka kasvoi aikuiseksi ilman älypuhelimia en koe oloani mitenkään luontevaksi kameran edessä. Tunnistan omat maneerini ja mun ulosanti on varmasti selkeämpää kirjoitettuna kuin videolla. Mutta ehkä juuri siksi tämä onkin hyvä tehdä!

Ensimmäiset pari päivää ovat nyt takana ja fiilis on oikein hyvä. Vaikka haasteen toteuttaminen vaatii epämukavuusalueelle astumista, tuntuu tämä hyvältä jutulta! Instagram-tarinoissa työstä jutustelu auttaa edistämään juuri sellaista avoimuutta, jota haluan harjoittaa.

Olen myös saanut ihan hurjasti viestejä liittyen haasteeseen ja ensimmäisiin tarinoihin – jo ne yksinään saisivat jatkamaan. (Mulla on ihan parhaat seuraajat kyllä!)

Mistä sisältöideat 19 päivälle?

Mistä sitten olen ajatellut jutella. Tässä muutamia aiheita, joita olen alustavasti ajatellut:

  • oma tieni graafiseksi suunnittelijaksi

  • asiakasprosessini: miten projektit alkaa ja miten ne etenee

  • mitä tehdä jos ei pysty vielä satsaamaan logoon & brändäykseen

  • ajatuksiani “saturoituneista markkinoista”

  • miten sanoa ei, kun jokin ei tunnu omalta

  • kurkistus asiakaskeissiin: miten esittelen työn asiakkaalle

  • hyvinvointi & yrittäjyys

  • BTS: kurkistuksia kulissien taakse


Lisäksi sain seuraajilta ison tukun aihepyyntöjä eilen ja tänään, joten lista on sittemmin täydentynyt aika massiivisesti – mikä on tosi hyvä: onhan näitä arkipäiviäkin aika liuta syyskuussa, joille sisältöä pitää tuottaa.

Kuulen tosi mielelläni edelleenkin kysymyksiä ja aihe-ehdotuksia. Jos sinulla on mielessä jotain, mistä toivoisit että juttelisin, kerrothan! Olisi ihana kuulla se. Lähetä mulle viestiä Instagramissa @annikavalimaki_creative

Haluatko mukaan? Jes!

Tuntuuko sinusta että haluaisit toteuttaa sama omalla tontillasi? Jes, tule mukaan (se olisi niin kivaa)! Tee näin:

  1. Huikkaa mulle Instagramissa, että olet mukana. Haluan ilman muuta seurailla sun juttuja ja kannustaa sua jatkamaan! Bongaan sut myös, kun käytät hashtagia #syyskuunstoorihaaste kun olet somessa tässä kuussa.

  2. Ilmesty Insta-tarinoihisi päivittäin (tai ainakin lähes päivittäin). Vaikka vain hetkeksi.

Päivitän kuulumiset ja fiilikset tänne blogiin haasteen loputtua eli sitten kun kuukausi tarinointia on takana. Ennen sitä: nähdään Instagramissa!

Instagram-haaste_Annika Välimäki.jpg